Poziv za predaju radova za časopis Ka/Os

Uredništvo časopisa za književnu praksu, kritiku i prevođenje Ka/Os raspisuje natječaj za slanje radova s temom ,,Tijela“ 
 
: po rukama opet prevrćemo tekst – devijantno, neumjereno i sumanuto : ovo je os iz koje se sve širi: titravi predmet žudnje, poprište priče, poziv na raspisivanje :
 
Pozivaju se svi studenti Sveučilišta u Zagrebu na slanje autorskih radova koji tematiziraju i istražuju složeni sustav tijela, koje osjeća svoju težinu, položaj u prostoru i pokret. 
 
tijelo: fizikalno / duhovno : ljudsko / životinjsko : živo / mrtvo : nedovršeno / nametljivo / obrisano :  autorsko / čitateljsko / tekstualno : tijelo
 
Tekst češće nalikuje tijelu koje traži način za pomak, nego zaglavljenom sklopu slova – zato tražimo igru sa svim njegovim podatnostima – razarajuću, ali radikalno oslobađajuću. Područje zanimanja može se savijati i vrludati u raznim smjerovima; od pretjeranog i svojeglavog kiča pa do zakučaste i zagonetne apstrakcije. Potičemo na rovarenje po ljepljivoj svakodnevici i njezinim rukavcima, ali i istraživanje iskošenih i manje utabanih putova, upuštanje u forme i prakse koje rasklimavaju, grubo izvrću ili krše postojeće norme. Neka se programi tijela oslobode svojih zadatosti, ispišu prostor potisnutih žudnji, nezaraslih krahova i nametnutih etiketa. Želimo šund, želimo pretenciozno – želimo kaos!
 
Radovi se primaju do 1. 12. 2024. godine na e-mail uredništva: kaoscasopis@gmail.com 
 
 
 
SMJERNICE ZA PREDAJU RADOVA 
 
Prihvaćaju se: 
 
pjesme (do 5 pjesama) 
kratka fikcija i eseji (do 5 kartica, 1 kartica = 1800 znakova s prazninama) 
drama 
ulomci iz većih djela 
filmska ili kazališna kritika (do 5 kartica) 
vizualna umjetnost 
Prihvaćaju se radovi pisani samostalno ili u suradnji. U slučaju suradnje, molimo da ostavite kratku informaciju o suradnicima. 
 
Prihvaćaju se radovi na stranim jezicima, no potrebno je uključiti prijevod na hrvatski. 
 
Prihvaćaju se radovi koji nisu nigdje objavljeni što uključuje web stranice, ali ne i javne profile na društvenim mrežama. 
 
Radovi trebaju biti u Word dokumentu (doc ili docx format). 
 
Fotografije, ilustracije i ostala vizualna umjetnost trebaju biti rezolucije 300 dpi i u CMYK modelu boja. Ilustracije trebaju biti u JPG, JPEG i/ili PNG formatu, a fotografije u JPG, JPEG i/ili TIFF formatu. 
 
Dobro pročitajte napisano i uredite eventualne pravopisne i gramatičke pogreške. Radovi će svakako proći kroz jezičnu korekturu pa autori trebaju naznačiti mjesta u tekstu gdje su svjesno zbog umjetničkog dojma ostavili greške. 
 
Ukoliko autor želi revidirati rad, mora ga povući iz natječaja time da se mailom javi te specificira što želi povući/promijeniti, rad urediti i ponovno poslati. Radovi odobrani za objavu u časopisu ne mogu više biti revidirani. 
 
Plagiranje je najstrože zabranjeno, što uključuje i korištenje AI za generiranje sadržaja. Ukoliko su radovi derivativni potrebno je uključiti originalno djelo. Radove će uredništvo uzeti u obzir samo ako su značajno maštovito ili intelektualno transformirani. 
 
Natječaj je otvoren za sve studente Sveučilišta u Zagrebu. 
 
 
 
Upute za slanje radova 
 
1. Radovi se isključivo šalju na e-mail uredništva: kaoscasopis@gmail.com te se mail treba nasloviti: Predaja rada za časopis Ka/Os – tema: ,,Tijela” 
 
2. Prihvaća se samo jedna prijava od iste osobe u isto vrijeme. Molimo Vas da ne šaljete više različitih mailova s radovima. 
 
3. Autor u prijavi treba naznačiti književnu vrstu koju prijavljuje u naslovu dokumenta. 
 
4. Ukoliko se šalju više djela, sva se trebaju nalaziti u jednom dokumentu. U slučaju uradaka različitih vrsta, svaka vrsta se šalje u zasebnom dokumentu i poslana u jedinstvenom mailu. 
 
5. Fotografije, ilustracije i ostala vizualna umjetnost se šalju zasebno kao prilog u mailu. 
 
6. Osobni podaci (ime i prezime) se prilažu u mail, a ne u dokument. Ukoliko želite da se umjesto Vašeg pravog imena radovi izdaju pod pseudonimom, molimo Vas da naznačite željeni pseudonim u tekstu maila. 
 
7. Svaka prijava će dobiti odgovor (provjerite spam pretinac).  

Poziv za prevoditelje

Poštovani,

Časopis za književnost, književnu i kulturalnu teoriju teoriju “k.” traži prevoditelje s engleskog jezika za prijevod stručnih tekstova.

Zainteresirani se mogu upisati putem sljedećeg linka: https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSdQ8aUJ4s805lZ-mtBC0d1t2-lsMx5j5PX4iG6RXgxhZHPaSw/viewform?usp=sf_link

Hvala!

Časopisna sekcija

Dragi članovi, drage članice i svi oni koji to žele biti,

 

Želimo vas obavijestiti da je otvoren poziv za učlanjenje u naš radni tim časopisne sekcije Kluba studenata komparativne književnosti “K”. Studenti su pozvani da se uključe slanjem svog motivacijskog pisma na e-mail adresu k.casopis@gmail.com do 30. 3. 2024. u 23:59.

 

Motivacijsko pismo treba biti dužine jedne kartice (1800 znakova s razmacima) ili više, a treba sadržavati sljedeće elemente:

1. Kratke biografske informacije.

2. Razlog zašto želite postati dio našeg tima.

3. Vaše prijašnje iskustvo (ukoliko ga imate) koje smatrate relevantnim za rad u našem časopisu.

4. Tip posla kojim biste se htjeli baviti unutar našeg tima. Molimo vas da navedete jednu ili više uloga za koje se osjećate kompetentno: urednici, prevoditelji, lektori, grafički tim, tim za društvene mreže.

 

Napominjemo da je časopisna sekcija otvorena za sve studente Filozofskog Fakulteta koji su motivirani, kreativni i žele doprinijeti razvoju časopisa.

 

Više informacija o samim časopisima možete pronaći na ovoj web stranici ili saznati na prvom sastanku.

 

Radujemo se vašim prijavama i budućoj suradnji.

 

Ako imate pitanja javite se na mail k.casopis@gmail.com ili klubkomparativnak@gmail.com

 

S poštovanjem,

časopisna sekcija Kluba K.

 

P.S. Svi članovi časopisne sekcije K. su članovi Kluba, ali svi članovi Kluba nisu članovi časopisne sekcije 😉

Scroll to Top